Ondertussen in Rusland, Mongolie en China....
Door: rogierenjessica
Blijf op de hoogte en volg Rogier en Jessica
23 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam
Inmiddels zijn we alweer, maar toch ook nog maar 2 weken onderweg en we hebben al zoveel beleefd en gezien!
RUSLAND:
Op 't vliegveld van Dusseldorf raken we aan de praat met Leonie uit Kerkrade, ze blijkt voorheen 'n aantal maanden in Moskou te hebben gewoond en spreekt vloeiend Russisch. Ze zit ook nog naast ons in 't vliegtuig! In Moskou aangekomen helpt ze ons met en door 't metrostelsel naar ons hotel. De volgende dag leidt ze ons door Moskou, geweldig en gezellig! Veel highlights gezien o.a. Rode plein, Basilius Kathedraal, Kremlin, Tverskaja, Arbat etc. Echt een hele bijzondere stad, de bewoners/Russen lijken echter wat somber/nors, ze lachen zelden.
's avonds stappen we op de trein. We delen de coupe met een jong Russisch stel, ze spreken geen Engels.Bijzonder om hun gewoontes te zien en grappig om af en toe met handen en voeten elkaar wat duidelijk te maken. Daarnaast is de halve coupe bijna gevuld met Nederlanders. We ontmoeten veel leuke mensen.We zitten goed 3 dagen in de trein, 't uitzicht is met name berkeboom, berkeboom, berkeboom en af en toe armoedige dorpjes in de middle of nowhere. Ongelofelijk in wat voor omstandigheden de mensen lijken te wonen en dan ook nog in 'n land waar 't +/- 9 maanden winter is....
Dan komen we aan in Irkutsk, de hoofdstad van Siberie. Vandaar gaan we eerst met de bus naar Listvianka aan 't Baikalmeer! Het meer heeft een oppervlakte van bijna zo groot als Nederland! We slapen met een groepje Nederlanders in 'n homestay met uitzicht over 't Baikalmeer. Het is buiten al flink koud.
De volgende dag rijden we weer richting Irkutsk met een stop bij 't Taltsi(dorp)museum, erg mooi.
In Irkutsk slapen we in 'n homestay, van daaruit bekijken we de stad. Na een nacht zonder slaap; Jessica is erg ziek... slepen we onszelf 's ochtends om +/- 5 uur weer in de trein. Blijkt dat onze Nederlandse medereizigers ook bijna allemaal ziek zijn; virusje?? De laatste dag en nacht in Rusland in de trein waren iets minder aangenaam, details laten we maar achterwege ;)
Dan komen we aan in:
MONGOLIE:
In de hoofdstad Ulaan Baator; weer zo'n bijzondere stad! De bevolking is vrolijk en vriendelijk. We rijden met de bus naar 't Gerkamp Terelj J.P. Gezien de wegen zijn we blij dat we weer wat fitter zijn. Verder hele mooie ongerepte natuur. We slapen met z'n tweeen in een Ger, leuk en knus met een hout/kolenkacheltje. Heerlijk relaxt en ook nog mooi weer. 's nachts vriest het een paar graden. Even bijkomen, genieten en kletsen met onze medereizigers. We hebben ook nog een paardrijtochtje gemaakt, leuk! Na 2 dagen in de Ger hebben we nog 2 nachten in een hostel in Ulaan Baator geslapen. Van daaruit de stad bekeken, heel bijzonder, we kijken onze ogen uit! Af en toe lopen er nog mensen in een nomadengewaad. Verder is het druk, chaotisch, maar ook bijzondere sightseeings. De jeugd lijkt zich 's avonds met name bezig te houden met 'hoe word ik zo snel mogelijk dronken...' Met als gevolg af en toe een flinke knokpartij. Daarnaast is de stad 's avonds gehuld in smog/rook, dit lijkt te komen van alle gertenten die hun kolenkachteltjes aansteken.
Dan stappen we voor de laatste 2 dagen weer in de trein. We rijden dwars door de Gobiwoestijn, wat een inmens grote vlakte! 's avonds woren de wielen van de trein omgezet, omdat we bij de Chineze grens zijn aangekomen, vanaf daar heeft het spoor een andere breedte, heel handig...
De volgende dag worden we wakker met weer een heel ander en nu meer afwisselend uitzicht:
CHINA.
Erg mooi! Om 14.00 uur komen we aan in Beijing. Na afscheid van onze medereizigers te hebben genomen worden we losgelaten in de megastad! :D
We lopen (met verbaasde blik en open mond) naar ons hostel. Vandaag is onze tweede dag hier. We vinden Beijing tot dusver de mooiste/geweldigste stad! Gisteren al een beetje sightseeing gedaan: Tianmenplein, de verboden stad en het Beihai park, super!
De verdere verhalen over China volgen dus nog.
Veel liefs
Rogier en Jessica
23 Oktober 2011 - 04:51
Malou&Erwin:
super super gaaf! geniet ervan.
xxx M.E -
23 Oktober 2011 - 06:49
Marloes Schuller:
Hoi Jessica en Rogier,
Leuk om nu wat van jullie te lezen en wat hebben jullie in 2 weken al veel spannends beleefd!!! Leuke foto's ook! Jammer dat je het ORS setje al nodig schijnt te hebben gehad Jessica...heb je wel even aan ons gedacht ;-)
Heel veel plezier verder weer en ik wacht weer met smart op het vervolg van de reis! Doen we toch een beetje mee vanuit het inmiddels koude Nederland!!!
Groetjes, Marloes -
23 Oktober 2011 - 09:04
Fokje:
hallo rogier en jessica
vol bewondering jullie verslag en fotos gezien, een mooie indruk wat jullie beleven, hopen dat de virussen jullie nu bespaart blijven
groetjes uit heerenveen en us greide
geert (mijn man) en fokje -
23 Oktober 2011 - 09:27
Janneke Kats:
Hallo Rogier en Jessica,
Wat al veel en bijzondere indrukken in de korte tijd die jullie gehad hebben. Als ik het verslag lees lijkt het of ik er een beetje bij ben, helemaal met de mooie foto's. Blijf het beleven!
Groeten van Janneke -
23 Oktober 2011 - 09:53
Sabine En Janneke:
We lezen op een zonnige zondag ochtend jullie verslag. Wow, wat een avonturen en wat zal het veel indruk op jullie maken, voor ons waarschijnlijk niet te bevatten. De Verboden stad moet ook erg bijzonder zijn! Leuk met jullie mee te reizen!
Kusjes uit Groningen -
23 Oktober 2011 - 10:36
Johan En Annie:
Hallo wereldreizigers.Wat je allemaal niet kunt beleven en zien in zo'n korte tijd ongeloofelijk. En dit is nog maar het begin.De foto,s zien er mooi en indrukwekkend uit,dat beloofd nog wat. Ga door met genieten en je verbazen over alles wat jullie beleven, en wij volgen jullie op de voet. xxx -
23 Oktober 2011 - 11:30
Barry En Marrit:
Hey lieverds, op het virusje na klinkt het als een goed begin van jullie avontuur! Hier alles prima, we blijven jullie volgen ;) Geniet ervan! Dikke kus van ons -
23 Oktober 2011 - 12:02
Katja En Arjan:
Wouh, GAAF wat van jullie te horen!!! Ik kon al niet goed wachten op dit verhaal en heb regelmatig even aan jullie lopen denken. Maar Gaaf nu al van die mooie foto's. TOF van jullie verhaal. Echt leuk om mee te beleven hoe het allemaal gaat. Veel nieuwe dingen en mensen ontmoet alweer. Wat een gelukkig met die Leonie!
Oi, goed chocala eten om op gewicht te blijven :) ;) dus... Haha, tja je weet wie het zegt.
Hier schijnt het zonnetje op het moment, maar 's nachts vriest het ook al af en toe, dus de temperaturen veranderen.
Is er al iets wat je mist vanuit hier?
LIEFS EN HEEL VEEL PLANZIER!!! xxxx -
23 Oktober 2011 - 16:53
Lizette:
Wat een tofheid!!! ;) ziet er onwijs gaaf uit en jullie verhalen klinken super! Mooie foto's ook! echt geweldig! Ben benieuwd naar jullie verhalen over china!!!!
Geniet ervan en ik hoop dat jessica zich ondertussen wat beter voelt!
dikke kus! -
23 Oktober 2011 - 17:42
Johan En Marlies:
Wat leuk om jullie verhaal te lezen en om de foto's te bekijken! Enjoy!!! liefs -
23 Oktober 2011 - 18:04
Theo & Nanda:
Hoi Rogier & Jessica,
Wat een ontzettend leuk verhaal!
Geniet van het hele avontuur!
Tot het volgende verslag!
Veel plezier!
Groetjes! -
23 Oktober 2011 - 19:12
Harmke:
Wat een geweldig reisverslag tot nu toe.
Leuk om van jullie te horen! Wat een belevenissen en wat een
prachtige plaatjes.
Ik wens jullie veel mooie indrukken en veel genietmomenten in China!
Liefs en groetjes.
23 Oktober 2011 - 21:33
Karin W:
Hee Jessica en Rogier,
Dank voor jullie reisverslag. Nu al zoveel gezien en dan nog 344 dagen te gaan!!! Kun je het je voorstellen? Wij zijn twee weken geleden verhuisd (ook heel spectaculair) naar de wal. En we genieten van alle ruimte om ons heen. Heerlijk! En we komen net terug van een paar dagen Schier. Herfstvakantie! Morgen weer aan het werk .....grrrr
Liefs, Karin -
23 Oktober 2011 - 22:27
Trijntje:
Hee schatjes! Tof iets van jullie te lezen en de wat foto's te kunnen zien! Wat ziet het er gaaf uit zeg.. Hele andere wereld zeg maar! :) Geniet van jullie reis en al het moois wat er nu nog meer komt... Heel veel dus!! Tot het volgende verslag.. Dikke kus! -
24 Oktober 2011 - 07:27
André & Sriani:
hoi hoi, zo wat leuk een berichtje van jullie :) Al heel wat beleefd zo te lezen.. Enjoy en tot 't volgende verslag..
Liefs ons -
24 Oktober 2011 - 08:44
Dick En Ivonne:
Wauw wat leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven! Blijven jullie zeker volgen! Geniet van al het moois en al het bijzondere wat jullie tegen komen!
Groetjes -
24 Oktober 2011 - 09:27
Marianne :
Wat leuk om foto's van Beijing te zien terwijl ik er zelf net een paar weken weg ben.....love Beijing!! Geniet er van met zijn tweetjes en pas op voor t Chineze eten, kun je ook mal ziek van worden. Weet ondertussen alles van gammele magen en uren lang in een trein zitten, geen pretje :)
Have fun! -
24 Oktober 2011 - 16:57
Jurre,Jesse En Lotti:
Heey luitjes,
Wat een leuke verhalen en mooie en grappige foto,s.
We blijven jullie volgen,heel veel plezier met jullie avontuur.
Jesse is gek op jullie kadootje,hij neemt hem overal mee naar toe :-)
Liefs xxx
Jurre,Jesse en Lotti. -
24 Oktober 2011 - 17:28
J.p De Haan :
hallo jessica en rogier
wij hebben jullie reisverslag gelezen
en de foto's gezien.
het is toch heel bijzonder dat wij jullie hier kunnen volgen.
wij wensen jullie nog een hele goede reis.
groetjes oom jan pieter en
tante gaukje
24 Oktober 2011 - 19:08
Laura:
Wat super om jullie verhalen te lezen.
Ben jaloers... ;)
Geniet ervan met z'n 2tjes.
Ik zal zeker met regelmaat hier even kijken!
Groetjes, Jan, Laura en Isa -
24 Oktober 2011 - 19:45
Brenda En Rogier:
Hoi Rogier en Jessica
Ik zag deze link achter Rogier zijn msn staan. En dacht ga eens even kijken.
Zo aan de foto´s te zien en de verhalen te lezen beleven jullie veel.
Wij wensen jullie veel plezier met jullie rondreis over de wereld.
Groetjes Brenda en Rogier -
24 Oktober 2011 - 20:57
Martin En Fienke:
Leuk om jullie verhaal te lezen en al wat foto's te zien! Super leuk!
Nog maar 2 weken gehad en al heel wat beleefd, dat beloofd nog wat!
Lekker genieten, en wij lezen met jullie mee!
Dikke kus van ons! -
24 Oktober 2011 - 21:03
Ingrid, Edwin, Kids.:
Hay lieve Rogier en Jessica,
Eindelijk het lang verwachte eerste succesverhaal. Fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat en dat het eerste stuk van jullie reis (al) goed is bevallen. Wel appart hoor om jullie zo op de foto's te zien ver weg en dan ook wel weer dichtbij. En wat leuk dat jullie al leuke contacten hebben met collega "lotgenoten". De sombere gezichten van de Russen zal wel te maken hebben met de dagelijkse kater van het Vodka drinken (denken wij), maar misschien is het ook wel de kou waar ze somber van worden. Maar gauw verder reizen naar de vrolijkere mensen die wonen in de regel toch in de zuidelijker gelegen landen.....Dus dat is een mooi vooruitzicht of niet dan ? In afwachting van jullie volgende reisverslag.. Dikke kus vanuit hier. O'ja vooral Ilsa mist jullie al erg...(moesten we nog even van haar zeggen). -
25 Oktober 2011 - 06:24
Lisanne:
Erg leuk om jullie verhalen te lezen! Wat hebben jullie al veel mee gemaakt zeg! Geniet ervan! -
25 Oktober 2011 - 15:08
Tiny En Lammert .:
Hoi Kids
Met veel plezier jullie eerste bericht gelezen. Super leuke foto's, met name Jes in de Ger-tent. Dat mussie net boven de dekens, koud hé vakantievrouw? Maar al met al genieten jullie vast van alle bijzondere ervaringen . Uiteraard blijven wij jullie volgen. Dikke kus van hier. Pa en Ma. -
25 Oktober 2011 - 18:21
Jetske En Bas:
Wat geweldig om jullie verhaal te lezen en de fotos te zien, klinkt ontzettend indrukwekkend, spannend en nog veel meer! Beetje jammer van het virusje, hopelijk blijft het daar bij! Geniet er van lieve mensen, we missen jullie nu al! xxx Jet en Bas (en Mat) -
26 Oktober 2011 - 12:47
Rowena Dylan, Yara:
Hallo vakantie gangers.
Super om te horen dat jullie het zo super naar jullie zin hebben, fantastisch om te lezen. Tja en ik hoop dat Jessica inmiddels alweer wat opgeknapt is zodat ze super kan genieten van China.
En uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar jullie verhaal over China zelf.
geniet er lekker van.
En leuke foto´s van jullie eerste gedeelte van de reis. hahahaha het koude Rusland en Siberiè hahah tot het volgende verhaal wij kijken er naar uit.
Liefs en groeten vanuit Noordwolde -
26 Oktober 2011 - 18:59
Annet & Arne:
hé lieverds,
wat gaaf om te lezen wat jullie al beleefd hebben!! Tjonge jonge, en dan te bedenken dat jullie nog 341 dagen voor de boeg hebben... We vragen ons regelmatig af wat voor avonturen jullie beleven. Wij hebben ook een heel avontuur achter de rug: een hele zieke Willem... Na twee bezoekjes aan de dierenarts en een hele medicijnkast gaat het gelukkig weer beter met hem. Dus een dikke kus van ons en een dikke 'mauw' van poes. -
27 Oktober 2011 - 16:38
Annet:
jullie zien er trouwens leuk uit in jullie uni-sex jassen...! :-) -
28 Oktober 2011 - 15:40
Feike En Els:
Hey Rogier en JEssica,
Wat super leuk om jullie belevenissen zo te lezen, regelmatig hebben we ons afgevraagd waar jullie nu zaten in de trein. En wat hebben jullie dan in zo'n korte tijd al weer veel beleefd. Leuk hoor! Ik had jullie graag wel effe zien knol hobbelen hahaha Geweldig.
Een dikke knuffel uit het natte Munnekeburen.
Liefs Feike en Els -
29 Oktober 2011 - 07:48
Corine:
Eindelijk tijd gehad om jullie verhaal eens rustig te lezen... Wat hebben jullie al veel meegemaakt zeg!! Kan niet wachten op jullie volgende verhaal...
Liefs,
Corine -
29 Oktober 2011 - 10:29
Patty:
Leuk verhaal en mooie foto's! Haha ja ik loop ook nog steeds met open mond door Peking heen, kijk echt mijn ogen uit! Erg leuke stad! Maar nu heb ik ook wel weer zin om verder te reizen naar Xi'an! Wie weet kom ik jullie daar ook weer tegen! Goede reis vannacht en tot ziens/spreeks.. Liefs, Patty -
29 Oktober 2011 - 11:21
Olga En Frans.:
Leuk om jullie verslag te lezen. Een goede reis verder toegewenst. Bij ons is alles ok. Als ik Rogier in mijn I-pod tik dan komt er yogurt te staan. Beetje vreemd vind ik. Ot moin of later!!! Liefs en groeten uit Hutong Grunnigen. Olga en Frans. -
29 Oktober 2011 - 20:03
Familie Oenema:
Leuk om jullie belevenissen te lezen!
Hopelijk hebben jullie het nog erg naar jullie zin!
Dikke kus BJ, Channie, Sven en Luuk -
30 Oktober 2011 - 16:05
Titia:
Zo veel gezien en beleefd in twee weken tijd, dat hebben jullie knap samengevat, haha, ik verwachtte nog ver naar beneden te kunnen scrollen ;) Wat fijn dat jullie reis tot zover soepel is verlopen, afgezien van dat vervelende virus natuurlijk... Leuk dat jullie er ook al foto's bij hebben gedaan, altijd goed om er wat beelden bij te zien. Is het besef inmiddels al gekomen dat jullie nog heel veel moois gaan zien en nog lang niet weer naar Nederland komen? Geniet er lekker van in ieder geval!! Liefs! -
31 Oktober 2011 - 09:15
Jj De Haan:
hallo hoe is het daar by jully wy hebben het stukje gelezen wy volgen jully en een mooie door reizen dat jully veel zien we schrijven nog wel een keer veel liefs van jelle en dietie de haan -
01 November 2011 - 12:51
Cor En Jose:
groetjes van de egmonders in china.
wij zijn vanmorgen bij de panda's geweest, in chengdu. heel schattig.
zijn benieuwd of jullie met de cruise gegaan zijn.
josecor45@hotmail.com
wie weet zien we ons nog ergens.
het was (panda)beregezellig in xi'an. -
06 November 2011 - 10:39
Tiny.:
Ik lees al dat jullie onderweg Echmonders en Patty ontmoet hebben. Ervaringen uitgewisseld en misschien wel dingen samen ondernomen. En bij de Back Packers hoort natuurlijk een pintje pakken en ervaringen uitwisselen waar gaat wie heen en waar kom je vandaan.
Leuk deze ontmoetingen. Geniet van de trein reis en w.s zijn jullie al op de plaats van bestemming. We hopen snel wat te lezen en te zien Dikke kus ma/pa -
02 December 2011 - 20:58
Frits En Leny Boersm:
Hallo Rogier en Jessica,
Leuk om jullie via de verslagen zo te volgen, en wat een prachtige foto's. Beleven het een beetje mee.
Nog heel veel zien en genieten!!
Een hartelijke groet uit Wolvega