Vietnam: "Welcome to the jungle!"
Door: rogierenjessica
Blijf op de hoogte en volg Rogier en Jessica
07 December 2011 | Vietnam, Nha Trang
Nog een leuk grapje: Rogier kreeg op het eiland een mooi aanbod van een ‘knappe’ Vietnameze vrouw: “Massage en boem, boem?” hahahaha!
Vanaf Cat Ba Island gaan we door naar:
Ninh Binh: Hier zijn we maar 1 nacht en dag gebleven. Het weer zat nu niet mee dus van de omgeving hebben we niet veel gezien. Wel heerlijk gegeten en onze verdere reis door Vietnam ‘gepland’. ‘s avonds stappen we, na een biertje met onze vriend Martin uit Tsjechie die net aankomt :), weer in de bus en ‘s ochtends komen we om 7 uur aan in:
Hue: We stappen bijna direct op een scooter en bekijken verschillende omliggende ‘Pagodes’ en de grote ‘Citadel’. Deze laatste lijkt wel wat op de Verboden stad in Beijing, is alleen flink beschadigd door bommen tijdens de oorlog, zonde! Om 14.00 stappen we weer in de bus door naar:
Hoi an: Wat een leuk en mooi stadje is dit! Ook hier eten we weer heerlijk ‘local food’ en bekijken de stad, nu op ons gemakje. De volgende dag komen we Lai tegen, een Vietnamees vrouwtje waar we gisteravond ook een tijdje mee hebben gesproken. Ze heeft haar eigen kledingwinkeltje en maakt kleding op maat. Onze Vietnameze Annie Beijk, zeg maar en ze is bijna net zo goed. We laten ons van top tot teen opmeten en dezelfde dag nog hebben we beiden 2 leuke kledingstukken, past precies en voor een leuke prijs. Jessica’s kleren doen wat denken aan: “ Weet je wat ik wel zou willen zijn?!.... Een….” ;) Verder zijn we in Hoi An ook even naar het mooie strand geweest. Eind v/d middag spreekt Chau ons aan. Hij is een ‘Easyrider’ (= een soort motorgroep in Vietnam). Hij biedt ons aan om met hem mee een motortocht te maken samen met een vriend van hem; Hien. We twijfelen eerst, maar besluiten het gewoon te doen! En wat een goed idee was dit!! De volgende ochtend om 8.00 vertrekken we bij hun achterop de motor, tassen achterop gebonden. Eerst brengen ze ons naar ‘My son’ het is schitterend, maar zo vreselijk toeristisch! Maar toch wel mooi om gezien te hebben. Verder stoppen we onderweg een aantal keer bij de locale bevolking. Een aantal vrouwen maken bezems, ze zijn er heel behendig en snel in. Ook gaan we aan bij een huis waar ze katoenen stoffen maken, de machines maken een oorverdovend lawaai. Ze werken er de hele dag, zonder oordoppen… Verder maakt Rogier samen met een vrouw ‘rijstpannekoeken’. Ook stoppen we bij ‘minority people’, 1 vrouw is 96 jaar, ze leeft in een heel klein hutje, de zwijnen leven eronder. Ze is heel klein en rookt de hele dag een soort dikke sigaar :) Tussendoor steken we op een vlotje een rivier over. Verder zien we veel ananasplanten. Chau en Hien weten ontzettend veel te vertellen over hun land. We leren veel van ze! ‘s Avonds overnachten we in een hotel en eten weer verschillend local eten. Ook ontmoeten we een Duits ‘fietsstel’ waar we een tijdje mee kletsen. De volgende dag vertrekken we weer om 8 uur. Onderweg weer veel stops o.a. bij watervallen, hotsprings, een rijstewijn-maker, kaneelbomen, paalhuizen, koffiebomen, rubberbomen en memorial voor overleden Vietnamezen en Amerikanen tijdens de oorlog. Wat bijzonder en mooi allemaal. We rijden ook dwars door de JUNGLE! Schitterend!! ‘s Avonds komen we aan in:
Kon Tum: We eten heerlijk vlees gebakken op de bbq en we proosten, praten en lachen wat af!! Eigenlijk zou onze motortrip hier eindigen, maar we besluiten er nog 3 dagen aan vast te plakken :D. Dus de volgende dag om 8 uur gaan we weer verder; “EASYRIDER!!” We stoppen bij ‘Lake Bien Ho’, dit was vroeger een vulkaan. Verder stoppen we bij huizen waar ze de koffiebonen drogen, bij peperbomen en bij ‘minority people’. Onderweg komen we veel kinderen tegen, ze zijn heel blij als ze je zien, ze zwaaien, lachen en roepen: “Hellooo!”. We stoppen een aantal keer en geven ze wat snoepjes, ze zijn door het dolle heen! ‘s Avonds komen we aan in:
Buon Ho: en eten heerlijke springrolls gewikkels in rijstpapier met een soort kroepoek, groente en veel knoflook! :). De volgende dag rijden we langs een huis waar ze rijstnoedels, -mie en –bami maken en drogen. Ook gaan we langs een bedrijf waar ze stenen maken, drogen en bakken, waarna verkopen. De hele familie werkt 7 dagen per week, ook de kinderen. Ze wonen ernaast in hele kleine huisjes, heel armoedig!
Vervolgens stoppen we bij een waterval waar we ook in zwemmen! Heerlijk! Daarna drinken we een soort suikerrietsap, lekker. Vervolgens krijgen we onze riders ook zo ver dat wij een stukje mogen rijden!! LEUK! Kunnen zij even lekker achterop zitten. Het is een rustige weg met weinig gaten, gaat dus prima! We rijden door naar ‘Lak Lake’ waar we op een olifant rijden! Geweldig! Wat een grote, bijzondere beesten, we lopen dwars door het meer heen. Daarna gaan we naar een ‘minority village’, de mensen wonen hier in ‘longhouses’. 1 Familie woont in 1 lang huis. Het is heel armoedig! We lopen er samen doorheen en gaan een huis naar binnen. Ze spreken geen woord Engels, maar zijn zo vriendelijk. We moeten mee eten! Daar leren we het Vietnameze woord ‘kaj’ = heet! :)
Vervolgens slapen we de laatste nacht aan het meer. Onze Duitse fietsvrienden komen daar nu ook net aan (hebben een stukje met de bus gereisd). We wisselen telefoonnummers uit en proberen elkaar in Nha Trang weer te zien. En dan stappen we weer op de motor! Onderweg hebben we prachtig uitzicht over de rijstvelden waar veel mensen hard werken, soms met een koe en werktuig erachter. We stoppen bij een huis waar de koffiebonen gedroogd/klaar zijn en m.b.v. een machine worden de schilletjes eraf gehaald, wat een lawaai weer!.... Verder doen we het vandaag rustig aan en stoppen onderweg een aantal keer bij een café, waar we in hangmatten koffie drinken. Rond 17.00 uur komen we aan in:
Nha Trang: We nemen afscheid van onze sympathieke Easyriders :( Het was een onvergetelijke trip!! We gaan ze missen.
En dan zijn we weer met z’n tweeen! Zelf weer eten en slaapplaats zoeken, maar dat is ook weer goed en leuk hoor! Vandaag doen we het rustig aan; een verhaaltje schrijven, wat lezen en tas, met schone kleren(!), weer inpakken. Morgenochtend gaan we door naar Mui Ne.
Veel liefs Rogier en Jessica
07 December 2011 - 06:35
Dolly:
Hoi Jessica en Rogier,
wat een mooie tour op de motor.
Heb van jullie verhaal genoten.
Groeten van Johan en Dolly.
07 December 2011 - 09:05
Malou&Erwin:
Freak'n jealous :-) -
07 December 2011 - 11:12
Lammert & Tiny.:
Wat ontzettend fijn te lezen en vooral zien dat jullie zo enorm genieten. Jullie vermaken je prima met de loco,s en laten ons mee genieten met de verhalen en plaatjes. Wijzelf worden wel wat onrustig van het geheel, het is n.l. zo,n heerlijke cultuur daarzo!!
Liefs vanuut Oldpae. -
07 December 2011 - 11:15
Nienke:
Hoi Jessica en Rogier,
Het ziet er geweldig uit!
Geniet er lekker van.
Groetjes Nienke -
07 December 2011 - 11:47
Janneke Kats:
Hoi Rogier en Jessica,
Als ik het verhaal lees heb ik het gevoel dat jullie veel meer uren/dagen in een maand hebben dan ik........ Wij hebben hier trouwens ook oude mensen, Sinterklaas is net langsgeweest!
Veel plezier de komende tijd.
Groetjes van Janneke -
07 December 2011 - 18:18
Joyce:
En jullie zien er ook zo happy uit! :D Ik word er spontaan blij van! -
07 December 2011 - 18:19
Rinke Boom:
Hey leden van "de bruune Lammegies" (of te wel Vietnamese Easy Riders )
Vet verhaal hoor!
Die Vietnamese vrouwtjes zijn echt wel mini-mensen zeg!
Jes, je bent toch rechtop blijven staan met die motor he?haha
Enne Rogier, die massage heb je toch zeker niet afgeslagen??
Liefs Rinke -
07 December 2011 - 18:22
Jacko:
heij mooie genieters.
zo zo wat weer een belevenissen als je dit een verhaaltje noemt haha. dus lekker op de brommert gereden leuk hoor. wel mooi om zo land te zien buiten het massatoerisme om enzo.
nou tot het volgende verhaal/fotos
groetjes mij -
07 December 2011 - 19:24
Rowena Dylan En Yara:
he levengenieters.
Wat weer een super verhaal tjonge en een hoop belevenissen weer.
Cool man om zo met een stel loco´s heerlijk op de moter de boel te verkennen super toch.
Jullie genieten met volle teugen en zien er dol gelukkig en happy uit.
Goed om te zien. `worden gewoon jaloers hahahaha`
Nou tot het volgende verslag, kijken er weer met volle teugen naar uit.
Heel veel liefs Rowena, Dylan en Yara. -
08 December 2011 - 08:16
Barry En Marrit:
Hey toppers.
Wat een belevenissen weer! Gaaf hoor zo'n rondrit op de motor. Wat een mooie wereld daar, wel een behoorlijk verschil met het weer hier nu! Maar geniet er nog van en we kijken uit naar jullie volgende verhaal!
Greets -
08 December 2011 - 11:23
Andre En Sriani:
hee luitjes,
wow wat een avondturen zeg, mooi om alle foto's te zien.. Jullie genieten volop.
Hier alles goed, maar zullen jullie mailtje ff beantwoorden :)
liefs ons -
08 December 2011 - 12:35
Jurre,Lotti En Jesse:
Hè reisgenieters,
Leuk en mooi verhaal.
Leuk zo op de motor,weer even wat anders.
En wat bijzonder,op een olifant,zal wel een hele leuke en mooie ervaring zijn.Mooie foto's!
Nou geniet maar weer verder met ze tweetjes, en tot de volgende keer.
Liefs Jurre,Lotti en jesse... -
08 December 2011 - 14:03
Stijntje:
Jullie kunnen straks een boek schrijven, heerlijk om zo te kunnen reizen en genieten !
Liefs stijntje -
08 December 2011 - 18:20
Chris&Titia:
Geweldige foto`s en een leuk verhaal! Wat een mooie reis zeg! Liefs! -
08 December 2011 - 19:31
Jetske & Bas:
Wauw, wat een verhaal zeg, zo te lezen is dit een reis om nooit te vergeten! Ook zo bijzonder al die lieve en gastvrije mensen! En jullie zo gelukkig uit... X ons -
08 December 2011 - 19:45
Gerard Herder:
hoi luitjes
geweldig zo'n reis, roept direkt weer mooie herinneringen op toen wij die kant uit reisden. vooral die verhalen over het eten van de straat, dat vond ik zo heerlijk.
om jullie even jaloers te maken, vandaag boerenkool stamppot, morgen zuurkool met spekjes. heerlijke herfstkost. Bij onze reis hadden we altijd het sterke verlangen naar hema rookworsten, die heerlijke geur, en dat sap dat zo langs je mondhoeken druipt. maar genoeg van die plagerijen, genieten en tot de volgende keer.
groetjes gerard herder -
09 December 2011 - 02:23
Cor En Jose:
leuk hoor, jullie hebben het echt naar het zin, zo te lezen.
mooie tour, met de motor.
nog heel veel plezier.
wij hebben in zuid-china toch nog fietsen gekocht en zitten inmiddels in laos, heerlijk!!!
groetjes -
11 December 2011 - 12:40
Johan En Annie:
Hoi reizigers. Alweer zo'n mooi verhaal en prachtige foto's.Hadden jullie in Ha Long Bay niet de neiging om dat rots blok even om te duwen? Ziet er wel spannend uit net zoals de hele trip trouwens. En dan zo'n motor tour, dat is toch geweldig, dat is toch iets waar je alleen maar van kan dromen. En dan te bedenken dat jullie nog maar 2 maanden weg zijn. Ga zo door en laat ons meegenieten van al dit moois. -
11 December 2011 - 21:02
Martin En Fienke:
Wat doen jullie toch ontzettend veel! En leuk om zo door de locals van alles te zien en leren. Super dat jullie die motor trip hebben gedaan, zo te horen een hele goede keus geweest!
Nog bedankt voor jullie sms! Martin heeft een hele gezellige verjaardag gehad! Heeft van mij een x-box gekregen, hij heeft me toch om weten te praten. En ik moet zeggen, best leuk!
Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhaal! Super leuk om te lezen en de foto's te zien!
Denk vaak aan jullie!
Kus van ons! -
12 December 2011 - 18:44
Anne En Jan Meppel:
Wat fantastisch om het verslag weer te lezen en wat een avontuur om met die twee motorrijders mee te gaan. Wel spannend en maar goed dat Truike dat niet van te voren wist. Fijne reis en tot het volgende reis verslag.
Hartelijke groet. -
13 December 2011 - 16:41
Trijntje:
Hoii lieve Rogier en Jes! Wat weer een indrukwekkende foto's.. Ik krijg er kippenvel van... Super om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben en zo genieten.. Leuk om veel mensen te ontmoeten en veel dingen van de cultuur mee te snuiven! Have fun en ik ga jullie mailen! XXXX -
14 December 2011 - 10:59
Anet Elgersma:
Jeetje wat een geweldig reisverslag en een superreis. Erg leuk om te lezen. Ben best een beetje jaloers.
Doei -
15 December 2011 - 19:19
Harmke:
Ha Jessica en Rogier,
Wat een indrukwekkende verhalen en wat een bijzondere ervaringen! Zo leuk om op deze manier een beetje met jullie mee te kunnen reizen.Have fun!
16 December 2011 - 11:53
Fieke Pol:
Rogier en Jessica
Wij kunnen zien dat jullie volop genieten. Wat een prachtige foto's. Zal jullie blijven volgen . groeten Fieke. -
17 December 2011 - 13:59
Jan Pieter En Gaukje:
hallo Jessica en Rogier
wat leuk om weer iets van jullie
te lezen.
wij zijn blij dat jullie het zo naar de zin
hebben.wij wensen jullie nog heel veel
plezier, en een heel gelukkig 2012! -
18 December 2011 - 20:01
Floris,Anke&Carlijn:
Hoi Rogier en Jessica,
Wat weer een mooie belevenissen zeg!!
Jullie maken mooie indrukwekkende dingen mee zeg.
Hier gaat het gewone leventje ook door.Carlijn heeft haar eerste ontmoeting met zwarte pieten gehad en nu op naar haar eerste kerst. Ze is alweer een half jaar.
We kijken uit naar jullie volgende reisverslag.
Groetjes Anke & Floris en kus van Carlijn -
19 December 2011 - 10:23
Cor En Jose:
hoi, we hebben problemen met hotmail
hebben nieuw email adres:
josecor45@gmail.com
stuur even een berichtje, zijn ook alle adressen kwijt.
fijne feestdagen !!! -
19 December 2011 - 17:18
Michel & Lisette:
Hey okto en jes,
Wat een verhalen! erg leuk om te zien dat jullie je vermaken, veel dingen zien en meemaken. Wat denk ie, hells angels hebben ook een baard moet ik hem ook maar laten staan.haha Hier alles ook goed!
tot volgend jaar! ;) (kan nog net)
Groeten Michel en lisette
20 December 2011 - 05:18
Kris En Vincent:
Ha Jessica en Rogier,
Heel gaaf die motortrip (vooral dat je zelf ook nog een stuk mocht rijden!). Wij moeten nog een keer terug naar Vietnam voor de Easyriders, want de tour paste nu helaas niet in de planning en het budget (wij zijn inmiddels in Cambodja aangekomen).
Veel plezier nog en alvast gezellige feestdagen gewenst!
Groetjes, Vin en Kris -
23 December 2011 - 20:57
Barry En Marrit:
Hey, wij willen jullie ontzettend fijne feestdagen toewensen!!