Thailand: 'Eilandje hoppen' - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Rogier en Jessica Nieuwenhoven - WaarBenJij.nu Thailand: 'Eilandje hoppen' - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Rogier en Jessica Nieuwenhoven - WaarBenJij.nu

Thailand: 'Eilandje hoppen'

Door: rogierenjessica

Blijf op de hoogte en volg Rogier en Jessica

12 Maart 2012 | Thailand, Bangkok

Vanaf Luang Namtha (Laos) nemen we 's ochtends 8.00 uur de bus naar Huang Xai. Vanaf daar steken we met een bootje in 5 minuten over en zijn we in:
Thailand!
We vullen onze arrivalcards in, ze stempelen onze paspoorten en klaar al! Op een scootertje worden we naar het busstation gebracht en vanaf daar gaan we met de local bus naar:
Chang Rai:
Onderweg eerst even wennen aan het links rijden. Om 15.00 uur komen we aan. We vinden een guesthouse en verkennen het stadje een beetje, leuke nachtmarkt. De volgende dag huren we 2 fietsen en gaan de stad door. We bekijken verschillende tempels, o.a.; 'Wat Phra Keaw', 'Wat Phra Sing' en 'Wat Phra That Da Jom Thong'. Verder fietsen we nog langs de Mae Nam Koh rivier, deze staat in dit seizoen alleen bijna droog. De volgende ochtend gaan we met de bus verder naar:
Chang Mai:
Begin van de middag komen we aan. We vinden een leuk guesthouse in de oude stad. 's Middags verkent Jessica alleen de stad, want dit keer is Rogier ziek... De volgende dag huren we, wel samen, een scootertje en rijden naar de tempel op de berg; 'Wat Phrathat Doi Suthep Rajvoravihara'. Erg mooi, maar dan ook heel druk bezocht... Het stikt er van de toeristen. Na een vluchtig bezoek rijden we terug naar de stad en bekijken daar nog een aantal tempels, waaronder de; 'Wat Jediluang en City Pillar'. 's Avonds ondergaan we beiden een heerlijke voetmassage van 1 uur (voor 3 euro!). Dan gaan we de volgende dag naar de olifanten! In het olifantenkamp; 'RanTong Elefant trainingcor' maken we eerst kennis met de olifanten door ze bananen te voeren. Daarna krijgen we kort les en leren een aantal woorden waarmee we de olifant kunnen 'besturen' en dan gaan we! Eerst met z'n 2en op 1 olifant, 's middags allebei apart op 1, wat een geweldige ervaring! Het zijn echt mooie, intelligente en groooote dieren! :) Einde van de middag mogen we de olifanten wassen bij de waterval, dit eindigt in een groot watergevecht :).
Vanaf Chang Mai besluiten we door te gaan naar:
Sukhothai:
Hier bezoeken we op een scootertje 'Sukhothai Historical Park'. Erg mooi en we begrijpen dat het park op de World Heritage List staat; veel mooie tempels, de 'Wat Mahathat' is onze favoriet. 's Avonds eten we een heerlijke 'Massaman Curry', echt een Thaise aanrader. De volgende dag reizen we door naar:
Bangkok:
Eind van de dag komen we aan. Het was een lange reis en aangezien we al flink trek krijgen en nog een guesthouse moeten vinden, besluiten we een taxi te nemen. De beste man spreekt alleen amper Engels en blijkt ons compleet verkeerd te hebben uitgezet; "This is the street!". Toch blijkt het andere kant stad.... oohw! De straatnamen stonden hier alleen slecht aangegeven, dus na 15 minuten zoeken komen we er pas achter.... We lopen dan maar naar het metrostation, stappen in een metro en na een korte rit stappen we vlakbij onze 'geplande' straat uit. Nog wel te ver om te lopen dus we nemen een tuctuc. Dan komen we erachter dat tuctucs hier geld en/of coupons krijgen voor benzine als ze je bij een tailorshop afzetten om te kijken... Deze chauffeur spreekt alleen ook amper Engels en we begrijpen er eerst niets van! Beide kanten geirriteerd en uiteindelijk brengt hij ons toch direct en in volle vaart naar plaats van bestemming, he he. In dit gebied; 'Banglamphu', vinden we een guesthouse. We blijven een aantal dagen in Bangkok en bekijken o.a. het Royal Palace en Wat Prakaeo, erg mooi! Nog een heel aantal andere tempels, marktstraatjes, we gaan met de (rivier-)boot, metro en skytrain, bezoeken het megagrote Siam shoppingcenter en de 'Moon Bar at Vertigo', waar we vanaf de 59e verdieping 's avonds schitterend uitzicht hebben over de stad! We vinden Bangkok een leuke stad, waar veel te zien en te beleven is, maar toch zijn we blij als we weer doorgaan. Dit keer weer met de trein! Leuk! We kopen een 3e klas ticket en zitten tussen de lokale bevolking, blijft het leukst. We genieten van het mooie uitzicht onderweg; groene rijstvelden en veel palmbomen. Onderweg wordt er in de trein veel en vanalles verkocht, we proberen ook wat lokale lekkernijen. Eind van de middag komen we aan in:
Hua Hin:
Een best leuk stadje aan de zee met weer STRAND! Hier vieren we de volgende dag heel relaxed Jessica's verjaardag (iedereen nog bedankt voor de lieve berichtjes/mailtjes etc.!). We laten ons allebei lekker verwennen met een Thaise massage, appelkruimeltaart met slagroom, liggen op het strand, zwemmen en een goeie pizza! :) 's Avonds drinken we een biertje in 1 van de vele barretjes en bekijken de vele (zaken-)mannen in pak, flink op leeftijd, die 1 of 2 prostituees oppikken en meenemen naar hun kamer in het Hilton... het gaat af en aan... dusss...
De volgende dag stappen we weer in de trein, nu door naar Chumpon waar we na een korte stop de nachtboot nemen naar het 1e eiland:
Koh Tao:
We komen 's ochtends al vroeg aan en ontbijten eerst even. Via via hebben we gehoord over een rustig strandje met basic (goedkope) bungalows. Met de taxiboot laten we ons brengen. Het is precies zoals ze omschreven: relaxed/rustig, mooi en heel basic :) Prima! Vanuit onze 'Siam Cookie Bungalow' kijken we uit over het strandje en om 9.00 uur snorkelen we al in zee. De volgende dag huren we een kajak en peddelen het eiland rond. Kleine onderschatting van de 25 km.... We doen er de hele dag over, met onderweg wel mooie snorkelstops en mooi uitzicht! Verder maken we rond het eiland (eindelijk weer!) 2 mooie duiken! Eerste duik bij de 'Japanese garden', tweede duik bij 'Twin Rock'. Veel mooi koraal en mooie, soms grote vissen.
Van de 'Cookie familie' horen we dat ze op het eiland:
Koh Pangang:
ook bungalows hebben (1 grote familie!). Dit is, na een korte boottocht, onze volgende stop. Ook weer leuke bungalows aan het strand.
We huren hier een scootertje en bekijken het eiland, vinden nu ook mooie snorkelplaats; 'Coconut beach'. Verder bekijken we o.a. het beruchte 'Full moon party beach'. Ook huren we nog een Laser (zeilbootje). Het is hier heerlijk zeilen met zulk mooi weer en harde wind. Dan hoppen we door naar het eiland:
Koh Samui:
Via de mail hebben we gehoord dat onze reisvrienden Cor en Jose, die we in China hebben ontmoet en voor het laatste hebben gezien, hier ook zijn. We verrassen ze met een biertje :) Het is een leuk weerzien! En we kletsen weer gezellig bij.
De 'planning' is dan nog, dat we na 1 dag doorgaan, maar dit verloopt iets anders... 's Ochtends om 7 uur staan we op de pier, klaar voor vertrek. We moeten nog even wachten op de boot, dus we checken of we nog smsjes hebben... 1 sms van Patricia en Ben: "We komen morgen om +/- 12.00 uur aan op Koh Samui, zijn jullie er dan nog?" Oei en net op tijd nog, change of plans!! Gelukkig kunnen we onze boottickets nog verzetten naar de volgende dag. We huren een scootertje en rijden bepakt en bezakt naar de pier, regelen 2 bungalows en om 12.00 uur verrassen we Patricia en Ben op de pier! Heel fijn om ze (toch nog) te zien! De middag en avond kletsen we bij op het strand. 's Nachts nemen we afscheid, gelukkig niet voor lang, want in New Zealand zien we ze weer!
Dan nemen we de volgende ochtend de boot door naar Suratthani. Hier kopen we bustickets naar 'Khau Sok National Park'. Dit was even een gedoe met alle irritante mannetjes die je (te dure) tickets willen verkopen en je weglokken bij andere 'echte' ticketoffices... en daarnaast reed de bus ook nog 1 keer weg met onze tassen er nog in! Snel met een tuctuc erachter aan, nog net op tijd :D
In:
Khau Sok:
Vinden we een bungalow aan de rand van het park, we trekken onze wandelschoenen aan en lopen meteen het park in. Al snel bevinden we ons in een mooie, jungle-achtige omgeving. Na +/- 4 uur lopen we terug, net voor het onweer weer terug! De volgende ochtend lopen we weer het park in en volgen een route langs watervallen. Het is een flinke tocht, helemaal met de drukkende hitte, we zijn allebei doorweekt van het zweet. De laatste, zevende waterval halen we net niet (toch iets eerder moeten vertrekken), aangezien we ook nog 4 uur terug moeten lopen en voor het donker terug willen zijn... Jammer! Toch uiteindelijk goed besluit geweest terug te keren, want het begint weer keihard te regenen en onweren, wel lekker verfrissend! Helaas nu wel nog meer bloedzuigers... Moe, maar voldaan komen we terug. Het was een mooie 'trekking' en we hebben veel bijzondere dieren gezien, maar de 'hornbill' niet gespot!
De volgende dag gaan we via Krabi direct door naar het eiland:
Koh Pipi:
Hier vieren we Rogier zijn verjaardag (ook iedereen bedankt voor de lieve berichtjes/mailtjes etc.!) op het 'Hat Rantee Beach'. We hebben bijna de hele dag gesnorkeld en gerelaxed :) De volgende dag maken we weer 2 duiken. Dit keer vlakbij het eiland 'Koh Pipi Leh' (waar 'The Beach' gefilmd is). Twee hele mooie duiken; veel schitterend koraal en o.a. barracuda's, inktvissen en schildpadden. Bij de 2e duik zien we vooraf al donkere wolken aankomen en als we na een uur weer bovenkomen stormt het keihard! Bijzondere gewaarwording, wel lastig om met zware uitrusting en hoge golven het longtailbootje weer in te klimmen... :)
Vanaf Koh Pipi varen we door naar:
Koh Lanta:
Bij aankomst huren we direct een scootertje en rijden bepakt en bezakt het eiland rond op zoek naar een bungalow. Uiteindelijk kiezen we voor 'Klong JARK bay bungalows', vanwege de naam natuurlijk en de mooie en rustige lokatie aan het strand. We hebben vanaf hier ook het eiland rondgereden. Mooie omgeving, waarbij je af en toe nog wel herinnert wordt aan de tsunami in 2004 door de 'Tsunami evacuation route' borden...
We gaan ook per ferry naar het nabij gelegen eiland 'Koh Lanta Leh', geweldig en (nog) geen toeristen! We vinden zelfs nog een ongerept strand, waar we helemaal met z'n 2en zijn! Daarna helpen we nog een Thaise man met stokken in bomen gooien: grote krekels/avondeten vangen :) Leuk en grappig om te doen! Vandaag is onze laatste dag op dit eiland, morgen gaan we door naar het eiland 'Kho Lipe' en dan naar Maleisie! Tot snel Barry en Marrit! :D
Veel liefs Rogier en Jessica

• 11 Maart 2012 - 11:26

Barry En Marrit:

Hoi hoi! Thailand klinkt goed zeg ;) Leuk om jullie verjaardag eens op een onvergetelijke locatie te vieren, gezellig met z'n 2tjes. Geniet er nog maar even van, want nog een paar nachtjes en we komen jullie rust verstoren! Het aftellen is hier in ieder geval begonnen.. Tot snel! Dikke tut

• 11 Maart 2012 - 12:18

Chris En Titia:

Hey hoi! Klinkt heerlijk zeg, dat eilandhoppen! Met olifantjes wassen, duiken, relaxen op het strand, biertjes drinken en op een scootertje rondtouren!! Nice :) Liefs!

• 11 Maart 2012 - 12:25

Jetske En Bas:

Weer een indrukwekkend reisverslag! En bijzondere verjaardagen gevierd, zo te lezen, en met olifanten een watergevecht hebben, bijzonder allemaal zeg. Nog geen behoefte aan een wat meer eentonigheid ;-)
    Liefs Jet en Bas

• 11 Maart 2012 - 12:47

Cor En José:

ja, dat was echt een leuke verrassing.
    En wat een mazzel, dat jullie je sms checkten en Patricia en Ben dus nog konden ontmoeten.
    Veel plezier in Maleisië

• 11 Maart 2012 - 13:17

Frans ( En Olga ):

wat een mooie verhalen. prachtig om te lezen en om te zien dat jullie nu op sommige plekken komen waar we ook geweest zijn. zo beleven we het nog een beetje na. denk om de max. 15 dagen visum in thailand omdat je over land bent gekomen, maar dat zullen jullie wel weten denk ik. leuk dat jullie cor en jose weer ontmoet hebben. bij deze groeten aan iedereen die ons kent en nog een hele mooie reis toegewenst. ik wil wel wat meer foto's zien als het ff kan!

• 11 Maart 2012 - 13:44

Dolf En Fokje:

Wat een super mooi verhaal en wat een belevenis.Allebei nog gefeliciteerd,.Geniet verder van jullie reis,tot nu toe klinkt alles goed.Hele leuke foto`s. Groetjes Fokje

• 11 Maart 2012 - 14:00

Annet:

Jemig Jes, wat ben je ontzettend bruin! Grappig ook dat jullie de toeristen mijden... Jullie voelen je al helemaal locale dus. Mooi!

• 11 Maart 2012 - 14:02

Annet:

O ja, en wat super bijzonder dat jullie Patries en Ben nog hebben ontmoet! Wij hebben al afscheid genomen, met veel tranen en knuffels :-(

• 11 Maart 2012 - 15:22

Fam.Bakker:

Hallo Wat een fijne reis en wat een mooie dingen hebben jullie al gezien
    Nog veel reisplezier en Jessica nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag groetjes oom Piet en tante Jantsje

• 11 Maart 2012 - 15:36

Janneke:

Wat een onvergetelijk reis, nu al. De foto's worden ook steeds exotischer. Mooi hoor! Beide gefeliciteerd met jullie verjaardag en veel plezier verder in Azië.

• 11 Maart 2012 - 15:46

Rinke:

Klinkt goed allemaal, en mooie foto's zeg!
    Veel plezier daar nog en lekker genieten!

XXRinke

• 11 Maart 2012 - 17:53

Jacko:

zo'n verjaardagsfeestje vergeet je nooit weer toch. en op zo'n olifant lijkt me ook en hele ervaring. en volgende week visite van barry en marrit leuk hoor. veel plezier alvast en tot het volgende verslag

groetjes mij

• 11 Maart 2012 - 19:50

Janus:

Wow wat leuk om te lezen! En super leuk van het smsje toen ik jarig was :-) Jullie zien er goed uit!

Dikke kus

• 11 Maart 2012 - 20:14

Olga (en Frans):

Wat leuk dat jullie Cor en Jose weer tegenkwamen, erg gezellig met ze!! Wij zijn ook op Koh Lipe geweest! Erg relaxed daar, Frans heeft het er nog steeds over en daar vanuit gaan jullie denk ik naar langkawi denk ik?? Die route hebben Cor en Jose ons aangeraden. Maleisie is ook erg mooi. Op Langkawi kan je op een brug tussen twee bergen in, aanrader!!! Geweldig uitzicht! Heerlijk om dit allemaal weer te lezen, julllie maken echt een prachtige reis. Veel plezier nog ! XXX

• 12 Maart 2012 - 07:10

Malou&Erwin:

Mooooooooiiiiii... Ik ben al wat leuke must-see plekjes en routes aan het opzoeken voor jullie in Aussie. Geen olifanten hier..je kan wel op n kameel rijden ?... tot gauw!! have fun geniet van het goedkoop eten :-) xxx

• 12 Maart 2012 - 08:19

Stijntje Bakker:

Dag Jessica en Rogier,
    Allereerst nog van harte gefeliciteerd met jullie beider verjaardag! wat een prachtige wereld om dat daar te mogen vieren. En wat een luxe, bungelows, taxis, guesthouses, boottochtjes en nog steeds hoeven jullie niet aan het werk? ;) Geniet ervan !! liefs Stijntje

• 12 Maart 2012 - 10:02

Rowena En Kids.:

Hey kanjers.

Wat heerlijk om weer wat van jullie te lezen... krijg het al in de gaten jullie zitten daar te goed hahahaha krijgen wij jullie ooit nog weer in Nederland????? hahahaha Super lijkt mij dat op een olifant rijden een hele ervaring. En natuurlijk de mooiste plekken om te duiken en te snorkelen, top!!!! leuk dat jullie onderweg steeds weer mensen treffen die je in de reis al medere keren bent tegen gekomen heel bijzonder en erg leuk. Wat kan de wereld dan klein zijn. Jullie zo te zien genieten doet ons goed hier. En op een andere manier jullie verjaardagen vieren is ook geslaagd horen wij wel hahaha. Nou veel plezier op de volgende trip en wij lezen snel jullie volgende verslag. p.s veel plezier met Marit en Barry, maar dat gaat vast en zeker lukken.
    Liefs rowena en de kinderen.
    p.s bedankt voor het sms'je op Dylan zijn verjaardag vondt hij top.

• 12 Maart 2012 - 10:33

Regina Ensing:

Wat een mooi verhaal! Volgend jaar gaan mijn vriend en ik ook naar Laos (2 weken backpacken). Ben benieuwd of wij ook zulke mooie dingen meemaken!

Veel plezier nog!

• 12 Maart 2012 - 10:38

Lizette:

Heey,

Wat een mooie verhalen en foto's weer. Kan me niet voorstellen dat jullie weer terug willen naar Nederland. Ook bijzonder om toch bekenden tegen te komen als je zo ver weg bent :)
    Heel veel plezier met Barry en Marit! Dikke kus Liz

• 12 Maart 2012 - 11:12

Michel En Lisette:

Ha luitjes! Allereerst beiden nog gefeliciteerd met jullie verjaardag! Top dat jullie het nog steeds zo naar jullie zin hebben. Die foto's met de olifanten zien er super tof uit! Heel veel plezier ook met Barry en Marrit binnenkort! Groetjes!

• 13 Maart 2012 - 19:48

Sri En Dre:

hee toppers, zo te lezen bevalt jullie dat eilandhoppen wel :) weer een heel leuk verhaal en fotos. Indd wat een grootse dieren he. Nou veel plezier en straks ook met Barry&Marrit. Liefs ons

• 25 Maart 2012 - 00:42

Ma:

Hoi Rog en Jes
    Fijn dat jullie Patries en Ben nog gezien en gesproken hebben.
    Nu wachten? op Marrit en Barry of zijn ze intussen al gearriveerd. Veel plezier op Penang en geniet samen lekker van Maleisië.
    Het Nationaal Park (In Oost Maleisië), is leuk vooral als je de lange trektocht maakt.
    Leuke foto's. Lieve groeten Pa en Ma v N

• 25 Maart 2012 - 08:39

Johan & Annie:

Hallo reizigers. Weer prachtige verhalen en super foto's.Rogier nog gefeliciteerd met je verjaardag, wij wisten niet wanneer dat was sorry.Leuk dat jullie Patricia en Ben nog hebben ontmoet.Soms is de wereld toch wel erg klein.Het is toch wel een heel bijzondere reis die jullie aan het maken zijn en als ik dat zo zit te lezen vraag ik me af of jullie ooit weer aan het "normale" leven kunnen wennen? Maar voorlopig kunnen jullie nog een half jaar genieten van al het moois wat vast nog gaat komen. Geniet van alles en nog een prachtig vervolg van jullie reis. knuffel xxx

• 28 Maart 2012 - 08:12

Jp De Haan:

hallo rogier en jessica
    wij hebben jullie reisverslag weer gelezen
    wat beleven jullie wat zeg
    en wat zien jullie er goed uit!
    wij wensen jullie nog heel veel plezier
    en pas goed op elkaar!

liefs Jan pieter en Gaukje

• 31 Maart 2012 - 12:24

Heleen:

Super mooie verhalen! Wat stralen jullie op de foto's! Willen jullie wel weer terug??
    Hier alles prima, ik ga volgende week ook op pad met de TUk tuk in Hooghalen Haha....
    Liefs Heleen